What is FASHİON? “Amaç insanları değiştirmek değil, kim olduklarını kıyafetlerle anlatma fırsatı vermek” Dries Van Noten “Şıklık, üzerinizdeki kıyafetten çok, bir kişilik meselesidir.” Jean-Paul Gaultier “Stil ve moda arasındaki fark, kalitedir.” Giorgio Armani.'Moda geçer,STİL kalır.COCO CHANEL. Tasarım;konfor ile lüksü;pratik olan beğenileni dengeleyebilmektir.DONNA KARAN. “Elbise bir kadının vücudunun hatlarını takip etmeli, vücut elbisenin hatlarını değil.” Givenchy. “Tüm dünyada kadınlar benzer bir sebeple giyinir, diğer kadınları rahatsız etmek için.” Elsa Schiaparelli. 'Kötü zevki,zevksizliğe tercih ederim.JOHN GALLİANO.“Rahatlıkla, şıklık arasında bir seçim yapmam gerekse, rahatlıkla şıklığı seçerdim.” Florde APANAS. 'Bir kadına doğru ayakkabıyı verirseniz dünyaları bile fethedebilir.MANRİLYN MONROE.“Moda, sadece tahammül etmesi çok zor bir çeşit çirkinliktir, bu yüzden her 6 ayda bir değiştirmek zorundayız.” Oscar WİLDE. 'MODA silinir gider sadece Stil kalır.COCO CHANEL.“Bir kadının en çıplak hali, en iyi giyindiği halidir.”COCO CHANEL."Sadece çok akıllı kadınlar, sade bir stile sahip olmayı başarabilirler." Stendal.Modadan ayrılmayan bir kadın, kendine aşık olmuş bir kadındır. LA ROCHEFOUCAULD.

13 Şubat 2013 Çarşamba

HERMES 2013 WOMEN COLLECTİON


Hermes, (Yunanca ʽἙρμῆς ) Zeus ve Maia'nın oğludur. Zeus'un habercisidir. Tanrıların en kurnazı sayılır. Tanrıların en hızlısıdır. Bir de büyülü değnek taşır. Üstün nitelikleri olan Hermes, efsaneye göre daha bir günlükken ayağa kalkar, beşiğinden çıkar, kaplumbağa kabuğundan yaptığı bir liri çalıp ondan çıkan seslerle eğlenir. Bir gün kırlarda dolaşırken tanrı Apollon'un koruması altındaki inekleri çalar.
                  Apollon olayı öğrenince çok kızar; cezalandırılması için Hermes'i kolundan tutup Zeus'a götürür. Ne var ki, Hermes'in lirinden çıkan sesler Zeus'u ve Apollon'u büyüler. Zeus, cezalandıracağı yerde Hermes'e kanatlı bir başlıkla bir çift ayakkabı vererek onu tanrıların habercisi yapar. Haberci Hermes ölülerin ruhlarını yeraltına götürür; çobanlarla, yolunu şaşıran yolculara kılavuzluk eder. Yaşlı Kral Priamos'u, Hektor'un ölüsünü almak için Aşil'in barınağına götüren de odur.
 Dosya:Statue Hermes Chiaramonti.jpg

                                   THİERY HERMES

HERMES,markasının yaratıcısı.


Hatta bu çantaya sahip olmak için sıra bekleyenler bile var. Üretimi tam 48 saat süren bu el yapımı çanta, sınırlı sayıda piyasaya sürülüyor, bu yüzden de mağazaya girip kendinize canınız isteyince bir 'Birkin' alamıyorsunuz, çantayı kolunuza takmak için en iyi ihtimalle bir yıl beklemeniz gerekiyor. Bu da demektir ki, Türkiye'de önünüze çıkan her Birkin 'gerçek' değil, rahat olun... Aslında ünlü marka sadece çanta üretmiyor; Hermes lüks bir modaevi. Hazır giyimden, deri aksesuvarlara, parfümeriden ev eşyalarına kadar lüks bir life style markası.
1837 yılında Thierry Hermes tarafından kurulan eyer ve binicilikle ilgili deri aksesuvar tasarımı yaparak işe başlayan firmanın müşteri portföyünde Avrupalı soylular yer alıyor. İlk zamanlar özel kemerler, dizginler ve soyluların at arabalarına binerken giydiği özel şapkalar tasarlayan marka, 1920'lerde fermuar patenti alarak, kadın çantası işine girdi. Ve tabiiki kadınların rüyalarını da o tarihten itibaren süslemeye başladı. Babadan oğula geçen firma, her yeni nesille biraz daha serpilip gelişti. Thierry Hermes‘in oğlu Charles Emile Hermes, babasından devraldığı işi Avrupa, Asya ve Amerika'da elit sosyeteye tanıttı. Charles Emile Hermes'in oğulları Adolphe ve Emile Maurice ise markayı Hermes Freres diye değiştirdi. Bu tarihten itibaren özel deri imalatlarına başlayan marka, birçok başarılı ustayı ve zanaatkârı bünyesine kattı. Eldiven, kemer ve kadın-erkek spor giyim ürünlerine yönelen markanın ürün yelpazesinde, ev tekstili, mobilya, gümüş ve porselen ev akseuvarları, bebek koleksiyonları da bulunuyor. Ürünlerini turuncu bir kutu içinde satan marka, ayakkabı ve mücevher tasarım direktörü Pierre Hardy'nin deyimiyle 'mutluluk' sembolü.



Markanın yükselişi
. 1922 - İlk deri çantaları üreten başarılı tasarım ekibi, yıllar geçtikçe farklı renkler, boyutlar ve kalıplarda yeni çantalar tasarladı.
. 1924 - Amerika'da ve Fransa'da iki özel butik açıldı.
. 1929 - Paris'te ilk haute couture koleksiyonu sergilendi.
. 1935 - Markanın en büyük başarılarından biri olarak kabul edilen Kelly çantalar tasarlandı.
. 1937 - Jeu des Omnibus et Dames Blanches adı verilen özel el yapımı eşarplar üretildi. Hermes eşarplarının en önemli özellği; çok güçlü ve sağlam bir ipekten üretilmeleri...
. 1951 - İlk parfüm koleksiyonu çıkarıldı. 57 yıldır kadın ve erkek parfümleri üretiliyor.
. 1984 - Jane Birkin'in fikirlerine sadık kalınarak tasarlandı Birkin çanta tasarlandı.
. 1998 - Martin Margiela markanın tasarım direktörlüğünü üstlendi.
. 2000 - Barcelona, Tayvan, Moskova'da butikler açıldı.
. 2000 - Jean Paul Gaultier, markanın tasarım ekibinin başına geçti ve bayan giyim koleksiyonunu hazırladı. Jean Claude Ellena, parfüm koleksiyonunu, Veronique Nichanian ise erkek giyim koleksiyonunu hazırlayan tasarımcılar.
. 2006 - Hermes ailesinin beşinci jenerasyonu olan Jean-Louis Dumas-Hermes, aile şirketinden ayrıldı. Onun yerine Patrick Thomas geldi. Hermes önceleri bir aile şirketiyken Patrick Thomas gelince bu aile gelenek bozuldu. Ama Thomas, büyük bir mirasa sahip olan Hermes markasını çok iyi yerlere getirdi.

Bugün ise HERMES in %13 lük hissesini Bernard Pinault(Dünyanın kişisel olarak 4.zengini konumundaki LVMH lüks marka zincirinin ceo su aynı zamanda sahibi.Bu hisse alışı HERMES ailesinin uykudan uyanmasına sağlamıştır.

         HERMES'e 7 yıllık kreatif direktörlük yapan Jean PAUL GAULTİER kendi markasına daha fazla zaman ayırmak için kreatif direktörlüğünü bırakmıştır.Onun yerine eski LACOSTE nin kreatif direktörü christian LEMAİR devraldı.



































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder