What is FASHİON? “Amaç insanları değiştirmek değil, kim olduklarını kıyafetlerle anlatma fırsatı vermek” Dries Van Noten “Şıklık, üzerinizdeki kıyafetten çok, bir kişilik meselesidir.” Jean-Paul Gaultier “Stil ve moda arasındaki fark, kalitedir.” Giorgio Armani.'Moda geçer,STİL kalır.COCO CHANEL. Tasarım;konfor ile lüksü;pratik olan beğenileni dengeleyebilmektir.DONNA KARAN. “Elbise bir kadının vücudunun hatlarını takip etmeli, vücut elbisenin hatlarını değil.” Givenchy. “Tüm dünyada kadınlar benzer bir sebeple giyinir, diğer kadınları rahatsız etmek için.” Elsa Schiaparelli. 'Kötü zevki,zevksizliğe tercih ederim.JOHN GALLİANO.“Rahatlıkla, şıklık arasında bir seçim yapmam gerekse, rahatlıkla şıklığı seçerdim.” Florde APANAS. 'Bir kadına doğru ayakkabıyı verirseniz dünyaları bile fethedebilir.MANRİLYN MONROE.“Moda, sadece tahammül etmesi çok zor bir çeşit çirkinliktir, bu yüzden her 6 ayda bir değiştirmek zorundayız.” Oscar WİLDE. 'MODA silinir gider sadece Stil kalır.COCO CHANEL.“Bir kadının en çıplak hali, en iyi giyindiği halidir.”COCO CHANEL."Sadece çok akıllı kadınlar, sade bir stile sahip olmayı başarabilirler." Stendal.Modadan ayrılmayan bir kadın, kendine aşık olmuş bir kadındır. LA ROCHEFOUCAULD.

21 Şubat 2013 Perşembe

PRADA

        Mario PRADA tarafından 1913 yılında bugün modanın başkenti olarak lanse edilen MİLANO'da temelleri atılan marka bugün moda dünyasında önemli bir mihenk taşı olmuştur.Mario,deri çanta satarak başladığı bu yolculuğun sonunun böyle olacağını kendisi bile tahmin etmiyordu.

Mario göre 'Kadının iş hayatında yeri yoktu'.Bu çok sert ve radikal bir görüştü;ama markanın geçmişten günümüze emin adımlarla ilerlemesini sağlayan  feminist ve sol görüşlü gençliğinde komünist bildiriler dağıtan,siyasal bilimler okuyan,5 yıl boyunca mim sanatıyla uğraşan bu entellektüel kadının ismi;
            MİUCCİA PRADA dır.


1977’de evlendiği, Prada’ya o dönemde deri tedarik eden Patrizio Bertelli, karısının yeteneğinin farkındaydı ve onu moda arenasına her yönüyle çıkabileceğine ikna eden, cesaretlendiren o oldu.1978 yılına gelindiğinde markanın başına geçerek bayrağı devraldı.



Eğer PRADA bu günlere ve bu noktaya geldiyse MİUCCİA'nın sayesindedir.Prada'nın yeniden doğuşunu sağlayan Mario'nun torunu Miuccia ve markanın finans bölümünün başındaki Miuccia'nın eşi Patrizio Berteli'dir.

Miuccia nadiren röportaj verir.Nedenine gelecek olursak Röportaj verirken kendimi asla rahat hissetmiyorum. Çünkü insanların nasıl düşündüğümü anlamalarını istemiyorum.”

Kendisine Bayan Prada,lakabı MİU MİU ya da sadece Bayan P denilmesinden hoşlanıyor.

Modada en beğendiği isimlerin başında Yves Saint Laurent geliyordu.Komünist bildiriler dağıtan genç kızken bile her ne kadar tezat dursadaYSL marka elbise giymekten ve abartılı kocaman şapkalar takmaktan çok hoşlanan bir yapısı vardı.

Miuccia ilk koleksiyonunu 1989 yılında tanıttı.

Avrupa dışındaki ilk defilesini ise 1995 yılında Çin'de gerçekleştirdi.

                                        Çekik gözler gerçekten dikkat çekici  1995 defilesi



“İnsanlar nasıl giyindikleriyle ilgilenmediklerini söylediklerinde tepem atıyor. Her sabah üstlerine bir şeyler giyiyorlar ve modayı reddettiklerini söyleseler bile üstlerinde bunu gösterecek kıyafetler olmak zorunda. Stile savaş açmak bile kendini ifade etme biçimidir.”

Prada söz konusu iş TASARIM olunca ne bilgisayar ne bir kalem ne de bir kağıda istek ve de ihtiyaç duyar.Ona bu ilhamı veren sihirli güç kendi içdünyasında tasarladığı 'HAYALGÜCÜ'dür.
Bu durum onu diğer modacılardan farklı bir kategoride değerlendirmek gereğini düşündürmüyor değil.

Miuccia’nın hayal gücünden kopan sayfaları kanlı canlı çizimlere dönüştürmek Fabio Zambernardi’nin önderliğindeki tasarım ekibinin görevi

1993'te kendi lakabı olan 'MİU MİU' isimli markayı yarattı ve Prada grubuna ekledi.

Bugün PRADA GRUP:

*PRADA
*MİU MİU
*CHURCH'S
*CAR SHOE

gibi markaları bünyesinde barındırmaktadır.



Lauren Weisberger'in ilk kitabının beyaz perdeye uyarlanan filmi The Devil Wears PRADA



                                  BENİCİO DEL TORO PRADA'nın reklamlarında yer almıştır.
                                                         PRADA 2013 WOMEN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder