What is FASHİON? “Amaç insanları değiştirmek değil, kim olduklarını kıyafetlerle anlatma fırsatı vermek” Dries Van Noten “Şıklık, üzerinizdeki kıyafetten çok, bir kişilik meselesidir.” Jean-Paul Gaultier “Stil ve moda arasındaki fark, kalitedir.” Giorgio Armani.'Moda geçer,STİL kalır.COCO CHANEL. Tasarım;konfor ile lüksü;pratik olan beğenileni dengeleyebilmektir.DONNA KARAN. “Elbise bir kadının vücudunun hatlarını takip etmeli, vücut elbisenin hatlarını değil.” Givenchy. “Tüm dünyada kadınlar benzer bir sebeple giyinir, diğer kadınları rahatsız etmek için.” Elsa Schiaparelli. 'Kötü zevki,zevksizliğe tercih ederim.JOHN GALLİANO.“Rahatlıkla, şıklık arasında bir seçim yapmam gerekse, rahatlıkla şıklığı seçerdim.” Florde APANAS. 'Bir kadına doğru ayakkabıyı verirseniz dünyaları bile fethedebilir.MANRİLYN MONROE.“Moda, sadece tahammül etmesi çok zor bir çeşit çirkinliktir, bu yüzden her 6 ayda bir değiştirmek zorundayız.” Oscar WİLDE. 'MODA silinir gider sadece Stil kalır.COCO CHANEL.“Bir kadının en çıplak hali, en iyi giyindiği halidir.”COCO CHANEL."Sadece çok akıllı kadınlar, sade bir stile sahip olmayı başarabilirler." Stendal.Modadan ayrılmayan bir kadın, kendine aşık olmuş bir kadındır. LA ROCHEFOUCAULD.

17 Şubat 2013 Pazar

Tom FORD





TOM FORD 1962'de Teksas'ta doğdu.Çocukluğunun büyük bir bölümünü New Mexico'da geçirdi.



Renkli giyinmeyi seven annesinin ona ilk öğüdü; her zaman iyi giyinmesi gerektiği, kötü giyinmenin insanlara saygısızlık anlamına geleceğiydi.. Ailenin vereceği en küçük bir hediye, aslında insanın hayatında mihenk taşı olabiliyor.

GUCCİ LOAFERS


Annesinin 12 yaşındayken ona aldığı bir çift Gucci Loafers ayakkabı da, tüm çocukluğu boyunca iyi giyinmenin endişesini taşıyan Ford için bir işaret gibiydi. Annesi yol göstericisi olmuştu. Belki de daha 12 yaşındayken Gucci'ye gönülden bağlanması, onun Gucci'nin baş tasarımcısı olmasını sağlayacaktı.

17 yaşında modanın kalbinin attığı New York'a sanat tarihi okumaya gitti;ama sanat tarihinin kendisine göre olmadığını anladı.

Dünyanın en tanınmış tasarım okullarından Parsons School of Design'da mimarlık okumaya karar verdi


Amerikanın en iyi moda okulu

Okulun son senesinde bölüm değiştirerek moda okumaya karar kıldı.

Gucci aslında statünün, lüksün sembolüydü. Fakat bu dediklerimiz Ford’un Gucci’de çalışmaya başladığı zamanlar için tamamen geçersiz.
Çünkü Gucci, o dönemde herkesin hayallerini süsleyen bir marka olmaktan çok uzaktaydı ve 1990 yılında taze kanını bulmuştu: Tom Ford. Gucci’nin baş tasarımcısı olmasıyla birlikte tüm dengeleri değiştirdi. Gucci’yi indiği tahtına tekrardan oturttu. Bunda Madonna’nın da büyük bir katkısı oldu. 1995 yılında MTV Müzik Ödülleri’nde giydiği korse tarzı Gucci kıyafeti, seksiliği, modern kadını, feminenliği simgeliyordu.



Bir anda Gucci’nin satışları nerdeyse yüzde 100 arttı. Gucci giymek, bir anlamda Tom Ford imzasını taşımak demekti. Gucci’nin 2000 yılında Yves Saint Laurent’e geçmesiyle, bu kez YSL’nin baş tasarımcısı oldu. Dahi çocuk 2004 yılına kadar Gucci’nin kralı oldu.

YETENEK HİÇBİR ŞEY, ÇALIŞMAK HER ŞEY Aslında Tom Ford ve moda dünyası için her şey o yıl başladı. Ford, Gucci’yi hak ettiği yere yeniden geçirdikten sonra istifasını sundu. Moda dünyası sarsılıyordu. Son yılların dahi çocuğu, dev tasarımcı Gucci'yle yollarını ayırıyordu. Moda dünyasının 11 Eylül'ü, çok önemli gazetelerin bile ekonomi sayfalarında boy boy yer kaplıyordu. Ne de olsa o bir moda ikonuydu. Sessizliği sadece iki yıl sürdü. Önce parfümleri, sonra gözlükleri konuşuldu. Şimdi yarattığı erkek markasıyla adından yeniden söz ettiriyor. Onun bu başarı yolculuğunda Tom Ford’u bir ikon haline dönüştüren neydi? “Yeteneğim diğer insanlar kadar. Başarımın sırrı çok çalışmam da. Eğer bu kadar başarılı olmasaydım çok mutsuz bir insan olurdum” diyor Ford. Gerçekten de başarısının sırrı çok çalışmasında. Günde sadece 2-3 saat uyuyor, başucunda mutlaka not defterini bulunduruyor. Kafasında uçuşan yeni fikirler, bir şekilde hayat buluyor. Onun yaratıcılığına kimse söz söyleyemiyor. Öylesine yaratıcı ki, moda ikonluğundan yönetmenliğini üstleneceği ‘A Single Man’ filmi üzerinde hummalı bir çalışma sürdürüyor.
ŞOVUN KADAR VARSINTom Ford demek, bir anlamda seksapalite, kışkırtıcılık, cinselliği vurgulamak demek. Çıkardığı ‘Black Orchid’ parfümü, kokusundan ziyade reklamlarıyla şaşkınlık yaratmaya yetti bile. Çünkü Ford sınırları zorlayarak ilanlarda erkek parfümünü kadınlara kışkırtıcı ve ahlaki değerleri zorlayıcı bir şekilde sergiletti. Diğer reklamların da bundan aşağı kalır yanı yoktu. “Reklam kampanyaları moda ve tasarım dünyasının şovudur. Bu şovla dikkatleri çeker ve koleksiyonunuz hakkında merak uyandırırsınız. Bu iddianın arkasında yaratıcı bir koleksiyon olmak zorunda. Yoksa gümlersiniz.” ‘Black Orchid’, reklamın iyisi kötüsü olmaz sözünü doğrularcasına o kadar büyük bir ilgi (ve tepki) topladı ki, California’lı bir çiçek üreticisi dünyanın ilk siyah orkidesini bile üretti.
BOND’U KİM GİYDİREBİLİR?
‘Lüks sadece insan elinden çıkabilir” diyor Tom Ford. Şehirli, kültürlü erkeği lükste yeniden şekillendiriyor. Lüksün, şehirli, karizmatik erkeğin sinemadaki kahramanını da Ford’dan başka kimse giydiremezdi. Geçen sene gösterimde olan son Bond filmi ‘Quantum of Solace’da Daniel Craig’i tabii ki Tom Ford giydirdi. Dar kalıpları Bond’un seksiliğini gözler önüne sererken, ceketin etek kısımlarındaki detaylar da maceradan maceraya koşmasına olanak sağlıyordu. Bond, aslında Ford için biçilmiş kaftandı. “Dünyada giydirecek James Bond’dan daha iyi bir erkek yok.”
STİL HER ZAMAN DEĞİŞTİRİLMEZ
Vücudunun tüm hatlarını ortaya çıkaran kıyafetleri, gömleğini sonuna kadar açık bırakması… İşte Ford’un stilinde ilk göze çarpanlar ve o senelerdir bundan vazgeçmiyor. Çünkü stilin sürekli yenilenmesini yanlış görüyor. 21. yüzyılın moda dehasının yapacakları henüz bitmiş değil. Her şey onun için daha yeni başladı ve yapacakları şimdiden sabırsızlıkla bekleniyor.

Tarih
  1. 1961
    Thomas Carlyle Ford Austin, Teksas doğumlu. Ailesi, Tom Ford, Sr, ve Shirley Burton, Hem emlakçılar vardır.
  2. 1968
    Bir genç yaşından itibaren o akranlarının onu ayıran bir olgunluk seviyesine sahiptir hissediyor. "Ben her zaman 50 yaşında hissettim," diye daha sonra diyecek Vogue, "[bile] Yedi yaşındayken, ben 50 hissettim." 
  3. 1972
    O onbir olduğunda, ailesi Santa Fe, New Mexico taşır. Bir genç olarak o prestijli Santa Fe Hazırlık Sınıfında kayıt olacak. (Otuz yıl sonra, sadece onun erkek giyim etiketi başlatılması sonra, o 2007 mezunlarına hitap geri gidecek. "Ben onlara bilgelik sözleri [ve] onları mutlu kılan ne yapacağını öğrenmek için söyledim, bir sürü verdi"  o söyleyecektir New York Times. )
  4. 1979
    Haziran: Lise mezunu. Ağustos: o büyük bir sanat tarihi olarak New York Üniversitesi'nde kaydolur New York'a gider.Şehirde yaşamak onu elden disko dönemi Manhattan sihir ve çöküş yaşamaya bir şans verir. "Benim sanat tarihi sınıfından Bu güzel bir adam geldi ve ben bir partiye gitmek isteyip istemediğini sordu. Andy Warhol [var], ve o Studio 54-wow götürdüler. Benim-gelişi yaş müzik çünkü bugün bile, ben hala Donna Summer duyduğunuzda sallayarak başlar, "  daha sonra İngiliz anlatacağım Vogue.
  5. 1980
    NYU sadece bir yıl sonra, üniversite ve o Batı Hollywood yalnız yaşayan ve ticari bir aktör olarak çalışır California hamle düşer.
  6. 1982
    Oyunculuk işleri kaydedilen parayla, mimari ve moda biraz çalışma Parsons School of Design, New York ve kaydedene geri döner.
  7. 1986
    Haziran: Parsons ve temelde hiçbir deneyimi ile mezun olduktan sonra, bir tasarım asistanı olarak New York'ta tasarımcı Cathy Hardwick tarafından işe alınır. Ekim: at Hardwick için bazı örnekler toplayan Günlük Kadın Giyim,ortak-olmak (daha sonra moda editörü karşılar ilk defa) Richard Buckley. "[O] giysi aşağı aslında vardı ve sonra 'moda dolaba' denilen aşağı beni almak için teklif olduğunu söyledi" Ford anlattı Out 2011 yılında dergi. "Ben onunla evleneceğini o asansör yolculuğu karar verdi." 
  8. 1988
    Tarafından zaman miğferli Perry Ellis bir tasarım direktörü olarak iş teklif Marc Jacobs .
  9. 1990
    Dawn Mello, finansal sıcak sonra Gucci-bir efsanevi evin kreatif direktörü sonra İtalya'ya gider onu kendi kadın hazır giyim tasarlamak için su musluklar. Kesintiler sonra, kendisi de giyim yanı sıra, ayakkabı ve çanta tasarımı bulur.
  10. 1993
    Bir pozisyon sunulan Valentino , ama onu yaratıcı kontrol tamamlamak izin vermez çünkü almak için isteksizdir.
  11. 1994
    Ocak: . o Gucci Bergdorf Goodman başkanı olarak görevine geri dönmek için ayrıldığında Dawn Mello değiştirir Mart: İlk erkek ve kadın koleksiyonları Milan Gucci yaratıcı yönetmen olarak gösterir.
  12. 1995
    Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi ona Uluslararası Ödülü verir. Mart: Güz Gucci koleksiyonu galibiyet eleştirmenlerden övgüler. Bu, Ford marka olacak alçak pantolon ve göbek-açıklayıcı önlük için kamu tanıtır. "Harriet Nelson sizin kahvaltı yapmak için bekliyor ve bunun yerine Raquel Welch, circa 1968 [bulma], yumurta atan bir sabah uyanma düşünün," Amy M. Spindler yazıyor New York Times. "Onun dekolte yalın pantolon ve sıkı Bazen göbek de sarkan bir çekicilik ile beline ince bir zincir kayışı ile bol dökümlü ön aşağı dalma, hiç laubali ipek jarse bluz, bir kedi cinsten aşırı vardı ".  Eylül: Kaya vahşi çocuk Courtney Love Madonna-bir kompakt atar Ford'un ipek bluz giyen ve kadife hip-huggers-sırasında bir MTV Video Müzik Ödülleri'nde pop ikonu canlı röportajı pusu edilir. "Birisi ne giydiğini kamera Madonna istedi ve o dedi ki Gucci, Gucci, Gucci. ' Bu gerçekten başlangıçtı, "  Ford sonra hatırlayacaksınız.
  13. 1999
    Mart: Bernard Arnault lüks konglomera LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Gucci Group devralmak için bir teklif yapar sonra, Ford Fransız holding şirketi Pinault-Printemps-Redoute ile stratejik bir ittifak oluşturur. Aralık: PPR dan A $ 3 milyar yatırım Gucci Group verir şansı genişletmek ve onlar Fransız ilaç şirketi Sanofi gelen Yves Saint Laurent satınalmak. Ford şimdi de Saint Laurent denetleyecek kalacaktır YSL couture, dışında her şeyi evler-çalışmak için tasarımcı olarak görev yapacak. Gucci Group yaratıcı yönetmen olarak, o da yeni satın almalar aramak için onun işini yapar. Onun görev süresi sonuna kadar kararlı, aynı zamanda Sergio Rossi, Bottega Veneta, Balenciaga, Boucheron, ve Alexander McQueen ve ortaklıklar içerecektirStella McCartney .
  14. 2000
    YSL parfüm Opium (Ford yönettiği Steven Meisel ve sanat tarafından vuruldu) için yeni bir kampanya şikayetler sonrasında İngiltere'de çekilmemesi gerektiğini modeli Sophie Dahl onun tasviri, çıplak ve kıvranarak gibi koyu mavi kadife kağıda orgazm ecstasy eğer , çok açık saçık.
  15. 2003
    Mart: söylentiler PPR Gucci Group bir kontrol hissesini satın almak niyetinde olduğunu sirküle sonra, Ford gibi bir olay, o şirketi terk etmek zorunda kalacağını, onaylar. (Daha sonra önerilen zaman onun maaş talepleri o söyler onu ve onun potansiyel yeni patronlar arasındaki çıkmazın ortasında kalmıştık WWD, "Money ile hiçbir alakası yoktu. Bu kontrolle ilgili oldu. Biz her zaman çok net olmuştu biz O Serge [Weinberg, PPR CEO'su] şirketi kontrol etmek niyetinde olduğunu bana açık bulunuyor .... şirketin kontrolünü sürdürmek önemliydi ".  ) Nisan: cochair gören, yanındaVogue ' s . "Tanrıça" sergisi başladı Met Kostüm Enstitüsü Gala, Anna Wintour, Ekim: PPR güvenliği yüzde 68 Gucci Group hissesini kontrol ve bununla, Tom Ford, kısa sürede yaptığı sözleşme sona eriyor olarak kalkacak açıkladı Nisan 2004.Dedikodular Ford kendi etiketi kuracaklarını dolaşır.
  16. 2004
    Şubat: Gucci için nihai toplama gösterir. Bir eleştirmen onu çağırır "moda bu mükemmellik-takıntılı süperstar o marka için başarmıştır her şeye gözünü çalıştırmak için bir anı yakaladı hangi muhteşem bir veda ve sonra daha iyi yaparım." Nisan:Gucci Group'un Londra ofislerinin kapıları kapatır yönetmenlik kariyerine, CAA yetenek ajan Bryan Lourd (Ayrıca, George Clooney ve Madonna'nın temsil eden) ile işaretler başlatmak için bir proje için uyanık olduğunu iddia son kez ve için. Haziran:CFDA ödül onu Yönetim Özel Of Kurulu Tribute.
  17. 2005
    Tom Ford, eski Gucci Group CEO'su Domenico De Sole ile Uluslararası ve işaretler kokuları ve kozmetik ürün hattını serbest bırakmak için Estee Lauder Şirketleri ile lisans anlaşması kurar. Kozmetik 'Kasım sürüm high-end optik çerçeveleri ve güneş gözlüğü bir hat için, Marcolin Grup ile benzer bir anlaşma tarafından takip edilir. Hazır giyim hala bir iz yok.
  18. 2006
    Şubat: Ford Tom Ford etiketi altında lüks erkek giyim, aksesuar ve ayakkabı bir çizgi üretecektir İtalyan moda grubu Ermenegildo Zegna, işbirliği yaparak tasarım döndükten duyurdu. Sonuç olarak, o 845 Madison Avenue, New York'ta yaptığı ilk stand-alone mağaza olacak ne kira kontratını imzalamak mümkün. Mart: yıllık Hollywood'un sorunu Konuk-düzenler Vanity Fair. çıplak yanında Ford bulunmaktadır kapağı, aktris Scarlett Johansson ve Keira Knightley Ford çıplak fotoğrafının çekilmesini isteyen değil, çok son dakikada sözünden aktris Rachel McAdams, için oturuyor çünkü, bir heyecan-en azından neden olur.
  19. 2007
    Nisan: İki katlı Tom Ford'un amiral gemisi mağaza, Londra'da yaptığı konağında örnek alınarak, 5,000 $ 'dan başlayan ısmarlama takım elbise ile, Manhattan'da açıldı. Haziran: (lüks mağazalar Daslu (Brezilya) ve Villa Moda ile franchise ortaklıklar tarafından körüklediği Kuveyt), Ford ve De Sole önümüzdeki üç yıl boyunca Milano, Londra, Los Angeles ve Havai'de dört amiral açılması içerecektir acil küresel genişleme, açıklayacak. "Biz yeni yüzyılın ilk gerçek lüks marka olmak istiyoruz," Domenico De Sole içinde Suzy Menkes söyler New York Times hikayesi. "Ben gerçekten Tom biz iyi lüks perakendeciler ile çalıştıklarını, muhteşem bir üne sahiptir, ve bunu çok başarılı bir marka olacağına inanıyoruz inanıyoruz."
  20. 2008
    Haziran: CFDA tarafından Yılın Erkek Giyim Tasarımcısı adlandırılmış.
  21. 2009
    Eylül: Variety önizlemelerini onun ilk filmi, A Single Man -yönetmen ve yapımcı yanı sıra Venedik Film Festivali için-de senaryo yazdılar. "Etkileyici Helming ilk," yorumcusu diyor."Tohumları bir inci olduğunu kum leke gibi, kalbinde kitsch küçük leke bulunuyor A Single Man bu aydınlık ve treasurable yapar. "  Aralık: GQ . adları ona Yılın onun Erkekler biri A Single Adam Devletleri'nde çıktı. Christopher Isherwood tarafından aynı adı taşıyan romanından uyarlanan, daha sonra bir intihar üniversite profesörü rolüyle bir Oscar adaylığı alacaksınız yıldızı Colin Firth birlikte Julianne Moore ve Nicholas Hoult, yıldız.
  22. 2010
    Eylül: Madison Avenue onun amiral gemisi mağaza bir sunum (Julianne Moore, Beyoncé Knowles, Lauren Hutton, ve Daphne Guinness gibi büyük yıldız, bir kuş sürüsü tarafından katıldı) ile WOMENSWEAR döndükten Başlattı. In New York Times,Cathy Horyn sihir yüksekliği "olarak tanımlıyor. . . . Şık ve kadınsı ve bir pist üzerinde bugün daha az görür. "Moda bu büyük zaman duygusu ile  eşi görülmemiş bir hareket, hiçbir fotoğrafçılar sunum dışında uzun zamandır Tom Ford işbirlikçisi Terry Richardson girebiliyor.Bir Kim TomFord.com için belgeliyor. Aralık: genel nihayet yeni koleksiyonunda özel bir hikayemiz özellikli bir bakış alır Vogue. "Ben, gösteriden sonra her şeyi online gün görmek için herkesin ihtiyacı anlamıyorum" diye diyor. "Ben sonuçta iş değil gazeteci ya da moda sisteminin hizmet bütünü noktasıdır müşteri, hizmet sanmıyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder