What is FASHİON? “Amaç insanları değiştirmek değil, kim olduklarını kıyafetlerle anlatma fırsatı vermek” Dries Van Noten “Şıklık, üzerinizdeki kıyafetten çok, bir kişilik meselesidir.” Jean-Paul Gaultier “Stil ve moda arasındaki fark, kalitedir.” Giorgio Armani.'Moda geçer,STİL kalır.COCO CHANEL. Tasarım;konfor ile lüksü;pratik olan beğenileni dengeleyebilmektir.DONNA KARAN. “Elbise bir kadının vücudunun hatlarını takip etmeli, vücut elbisenin hatlarını değil.” Givenchy. “Tüm dünyada kadınlar benzer bir sebeple giyinir, diğer kadınları rahatsız etmek için.” Elsa Schiaparelli. 'Kötü zevki,zevksizliğe tercih ederim.JOHN GALLİANO.“Rahatlıkla, şıklık arasında bir seçim yapmam gerekse, rahatlıkla şıklığı seçerdim.” Florde APANAS. 'Bir kadına doğru ayakkabıyı verirseniz dünyaları bile fethedebilir.MANRİLYN MONROE.“Moda, sadece tahammül etmesi çok zor bir çeşit çirkinliktir, bu yüzden her 6 ayda bir değiştirmek zorundayız.” Oscar WİLDE. 'MODA silinir gider sadece Stil kalır.COCO CHANEL.“Bir kadının en çıplak hali, en iyi giyindiği halidir.”COCO CHANEL."Sadece çok akıllı kadınlar, sade bir stile sahip olmayı başarabilirler." Stendal.Modadan ayrılmayan bir kadın, kendine aşık olmuş bir kadındır. LA ROCHEFOUCAULD.

14 Şubat 2013 Perşembe

SHİRT

                        GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GÖMLEĞİN GEÇİŞ DURAKLARI

                        Latince ismi 'camisia' olan gömleğin i- hikâyesi Eski Mısır'da başlıyor. 'Kalasiris' olarak adlandırılan, başın geçmesi için ortasına bir delik açılmış bu giysi, insanoğlunun ilk gömlek modeli olarak moda tarihinde yerini alıyor.
Resim

 Eski Yunan'da ise kalasirisle benzerlikler gösteren 'chiton', Yunanlılara has drape metodu ile vücudu örten ikinci gömlek modeliydi.

Babil'de, kalasiris, uzunluğuna göre sosyal statüyü de ifade eden özellikler taşıyordu.
Uzun gömlek zenginlere, kısa gömlek ise kölelere layık görülüyordu



Babil'de, kalasiris, uzunluğuna göre sosyal statüyü de ifade eden özellikler taşıyordu.

Uzun gömlek zenginlere, kısa gömlek ise kölelere layık görülüyordu. Roma İmparatorluğu döneminde ise, kalasiris, kollu olarak orta çağa kadar sürecek bu günkü gömlek görüntüsüne en yakın şeklini almaya başlıyor. 'Banniére' olarak adlandırılan, arkası bol kesilmiş gömlek şekli, turnuvalara katılan süvarilerin eşlerince diktirilir ve turnuva günü kocalarına uğur getirsin diye hediye edilirdi.

                              Gömlek, XV. yüzyılda kollara manşet, XVI. yüzyılda boyun kısmına yaka eklenmesiyle evrimini tamamlıyor. Bu dönemlerde vücutla giysi arasında ter kokusunun geçmemesi için iç çamaşırı görevini üstlenen gömlek, XVII. yüzyıldan itibaren gerçek bir giysi olarak kadın gardrobunun önemli bir ürünü haline geliyor. İşlemeli, kolalı gömleklerin moda tarihine geçmesi bu döneme rastlıyor.
                               XIX. yüzyılda Eski Mısır'da görülen gömlekle sosyal statü gösterme yöntemi bu kez, işçilerin mavi yakalı gömlek giymesiyle tekrarlanıyor. Beyaz yakalı gömlekler ise sadece patronlar tarafından kullanılabiliyor.



Gömlek, ilk olarak 3. yüzyıl başlarında Roma’da “tunica interior” adıyla kullanılmış. Bu yüzden gömlek deyince akla gelen ilk ülke de İtalya oluyor. Bu dönemde gömlekler, bir kumaş parçasının ortasına kafanın geçebileceği kadar bir delik açılarak dikilmiş ve düğmesiz oldukları için kemerle birlikte kullanılmış. Daha sonra Fransa’da da yaygınlaşmaya başlayan gömleğe, 8. yüzyılın sonlarına doğru “chemise” (şömiz) adı verilmiş. Ortaçağ’a gelindiğinde ise gömlek bütün batı ülkelerinde asillerin en çok kullandığı giysi olmuş. Kılıç turnuvalarında ve savaşlarda zırhlarının üzerine gömlek giyen erkekler; savaş dönüşü, kanla lekelenmiş olan gömleklerini, cesaretlerinin ve aşklarının bir simgesi olarak sevdikleri kadınlara armağan etmişler.

Rönesans’tan itibaren gömlek giymek, toplumsal statünün bir göstergesi haline gelmiş. 1860’lı yıllarda ise ilk renkli gömlekler pastel tonlarda üretilmeye başlanmış. Genellikle ketenden dikilen gömleklere zamanla yaka kısmı eklenmiş ve boyları da biraz kısaltılmış. Modern çağda bir sembol halini alan gömlek, kadın-erkek herkesin severek kullandığı bir giysi haline gelmiş.


Yüzyıl başında ABDde serbest yakalı beyaz gömlekler çok popülerken 1920'lerde inanılmaz bir renk çeşitliliği ve takılıp çıkarılabilen yakaların modası başlamıştır. 30'lu ve 40'lı yıllar hollywoodun etkisinin hayli hissedildiği yıllardır gömlek modasında.
70s -Vogue Paris Original 1843- Christian Dior sewing pattern for misses jacket, blouse and skirt. Loose-fitting, lined, above-hip length jacket has shoulder pads, round neckline, pointed collar, front-buttoned closing, patch pockets and two-piece full-length sleeves with vent and button and buttonhole trim. Optional bias contrast velvet bands. Loose-fitting blouse with front with front gathered into forward shoulder seams has round neckline, pointed collar, front-buttoned closing, front tucks and full-length sleeves with placket opening gathered into buttoned cuffs. Purchased ribbon for bow trim. Slightly A-line lined skirt, 10cm below mid-knee, with front and back gathered into waistband, has back zipper closing and pockets in side seams. Purchased belt.

 Etnik görünüşün öne çıktığı ve hippi akımının dünyayı kasıp kavurduğu 1960'larda erkekler vücudu sımsıkı saran gömleklerle boy göstermişlerdir. İşte lycra kumaşı da ilk kez bu dönemde gömlek üretiminde kullanılmıştır.
                  1970'ler renkli, geniş kravatlar ile uzun, sivri yakalı gömleklerin altın çağıydı. Aynı zamanda, kadının özgürleşmesinin de başlangıcıydı.

                Ofiste erkeklerle eşit söz hakkı için savaşan kadınlar, gömlek etek, ceket üçlüsünden oluşan ‘‘muhafazakár’’ bir ‘‘zırh’’la giriştiler kavgaya ve Yves Saint Laurent, Calvin Klein, Ralph Lauren gibi yaratıcı ellerin kreasyonlarıyla ‘‘bağımsız’’lıklarına kavuştular. 70'lerin ortalarında ise ‘‘unisex’’ giyim keşfedildi.
70'lerde Böyle Giyiniyorduk
                               1970 ler





le,-1976-orig
                                  1976   LE SMOKİNG

Yves-Saint-Laurent-haute-couture-1978-©Guy-Marineau
                                                1978 Yves Saint Laurent defilesinden



Woody Allen'ın unutulmaz ‘‘Annie Hall’’ filminde (1977) Diane Keaton'ın Ralph Lauren imzalı erkek gömleğini gören kadınlar arasında erkek kıyafetleri kullanmak çok ‘‘moda’’ oldu. Spor giyimin doruğa çıktığı yıllar olan 1980'lerde ise gömlek yakaları küçülmüş, kumaşlar iyice esnemiştir. 2000'li yıllarda ise gömlekle ilgili en önemli anekdot; hem rahatlık hem de şıklık olmuştur.

Gömlek, Avrupa'da atasözü ve deyimlere de konu oluyor yüzyıllarca. Fransa'da yeni doğan erkek çocuklar, babalarının üstünden çıkardıkları gömleğe sarılırdı. İtalya'da, erkek aşık olduğu kıza sevgisini belirtmek için kapı eşiğine gizlice gömleğini bırakırdı.

 SHİRT MODELS of BURBERRY 2013  Women Collection





                                                 2.395.00 tl.



                                                 1.025.00 tl



                                             875.00 tl.


                                               975.00 TL.

                                        950.00 TL


                                                 575.00 TL.





                                                675.00 TL








                                     BURBERRY 2013 MEN SHİRT










                                             575.00 TL



                                               795.00 TL.




                                             495.00 TL.




                                          450.00 TL.



        ----ZARA 2013 WOMEN SHİRT COLLECTİON ---







SHIRT WITH APPLIQUÉ ON THE SHOULDERSHIRT WITH APPLIQUÉ ON THE SHOULDER
SHIRT WITH APPLIQUÉ ON THE SHOULDER
SHIRT WITH APPLIQUÉ ON THE SHOULDER
Ref. 2132/275
99.95 TRY
BLOUSE WITH KNITTED INTERIORBLOUSE WITH KNITTED INTERIOR







 BLOUSE WITH KNITTED INTERIORBLOUSE WITH KNITTED INTERIOR
BLOUSE WITH KNITTED INTERIOR
Ref. 2678/051

129.95 TRY


KNOT BLOUSE
                                     129.95 TRY
JACQUARD PATTERN TOP
                                     129.95 TRY
OVERSIZE BLOUSE
                                          89.95 TRY
SHORT STUDIO TOP
                                        129.95 TRY
TOP WITH WIDE CUFFS              
                                        99.95 TRY
COMBINATION STRIPED TOP

COMBINATION STRIPED TOP 89.95 TRY
SHIRT WITH CONTRASTING PIPING
SHIRT WITH CONTRASTING PIPING 99.95 TRY
      TOP WITH SHEER STRIPE
                       TOP WITH SHEER STRIPE99.95 TRY
      POLKA DOT PRINTED BLOUSE

             POLKA DOT PRINTED BLOUSE 89.95 TRY
      TOP WITH KIMONO SLEEVE
                        TOP WITH KIMONO SLEEVE99.95 TRY
      MAO COLLAR SHIRT
                      MAO COLLAR SHIRT99.95 TRY
     STUDIO STRIPED TOP
                          STUDIO STRIPED TOP129.95 TRY
     OVERSHIRT WITH PATCH POCKET
                OVERSHIRT WITH PATCH POCKET99.95 TRY
      STRIPED SHIRT WITH POCKETS
              STRIPED SHIRT WITH POCKETS 99.95 TRY
      STUDIO TOP WITH RHINESTONES
           STUDIO TOP WITH RHINESTON 159.95 TRY                
     POLO NECK SHIRT
                      POLO NECK SHIRT129.95 TRY
     PRINTED BLOUSE
                           PRINTED BLOUSE99.95 TRY
     POLKA DOT PRINTED SHIRT
                  POLKA DOT PRINTED SHIRT129.95 TRY
      TOP WITH FRILLED SLEEVE
                TOP WITH FRILLED SLEEVE99.95 TRY
     BLOUSE WITH METALLIC BUTTON
          BLOUSE WITH METALLIC BUTTON 69.95 TRY
      MEDIUM WASH DENIM SHIRT
                MEDIUM WASH DENIM SHIRT99.95 TRY
    DENIM SHIRT WITH MAO COLLAR
              DENIM SHIRT WITH MAO COLLAR 89.95 TRY
     LACE BLOUSE
                              LACE BLOUSE 129.95 TRY
     ETHNIC PRINT SHIRT
                       ETHNIC PRINT SHIRT  99.95 TRY
     COMBINED TOP
                           COMBINED TOP 129.95 TRY
     BLOUSE WITH TEARDROP OPENING AT THE BACK
BLOUSE WITH TEARDROP OPENING AT THE BACK99.95 TR
     CROSSOVER BLOUSE
                          CROSSOVER BLOUSE  99.95 TRY
CROPPED DENIM SHIRT
                       CROPPED DENIM SHIRT89.95 TRY
CHECKED SHIRT WITH POCKETS
CHECKED SHIRT WITH POCKETS99.95 TRY
SHIRT WITH SEAMS
                     SHIRT WITH SEAMS99.95 TRY
                                          89.95 TRY
BLOUSE WITH DRAPED FRONT
BLOUSE WITH DRAPED FRONT  99.95 TRY
CROSSOVER FRONT SHIRT
              CROSSOVER FRONT SHIRT99.95 TRY
SILK LACE BLOUSE
                       SILK LACE BLOUSE129.95 TRY
PIN TUCK BLOUSE
                PIN TUCK BLOUSE 99.95 TRY
CHECKED CROSSOVER SHIRT 
           CHECKED CROSSOVER SHIRT 129.95 TRY
BATWING BLOUSE
BATWING BLOUSE89.95 TRY
                                     99.95 TRY
STRIPED WRAP BLOUSE
STRIPED WRAP BLOUSE129.95 TRY
BLOUSE WITH PLEATS AT THE FRONT
BLOUSE WITH PLEATS AT THE FRONT 89.95 TRY
BATWING BLOUSE
                   BATWING BLOUSE 89.95 TRY
BLOUSE WITH EMBROIDERED FRONT
BLOUSE WITH EMBROIDERED FRONT99.95 TRY
TOP WITH WAISTBAND
TOP WITH WAISTBAND89.95 TRY
BLOUSE WITH POCKET
BLOUSE WITH POCKET89.95 TRY
LACE BLOUSE
LACE BLOUSE99.95 TRY
TIE-NECK BLOUSE WITH POCKETS
TIE-NECK BLOUSE WITH POCKETS99.95 TRY
CAMOUFLAGE BLOUSE WITH APPLIQUÉS
New
CAMOUFLAGE BLOUSE WITH APPLIQUÉS129.95 TRY
BLOUSE WITH BRAIDED SHOULDERS
BLOUSE WITH BRAIDED SHOULDERS89.95 TRY
FLOWY TOP WITH ZIP
FLOWY TOP WITH ZIP129.95 TRY
CAP SLEEVE BLOUSE
CAP SLEEVE BLOUSE99.95 TRY
PRINTED BUTTON-NECK BLOUSE

PRINTED BUTTON-NECK BLOUSE89.95 TRY
CROSSOVER WRAP BLOUSE
CROSSOVER WRAP BLOUSE99.95 TRY
TOP WITH GATHERED SLEEVE
                TOP WITH GATHERED SLEEVE99.95 TRY
SHIRT WITH POINTS TUCKED AT THE SIDES
SHIRT WITH POINTS TUCKED AT THE SIDES99.95 TRY
SHIRT WITH POCKETS
STRIPE PRINTED SHIRT

STRIPE PRINTED SHIRT89.95 TRY
STRIPED SAFARI SHIRT

STRIPED SAFARI SHIRT79.95 TRY
MAO COLLAR SHIRT
                        MAO COLLAR SHIRT99.95 TRY
OVERSIZE SHIRT
                       OVERSIZE SHIRT99.95 TRY
SHIRT WITH PADDED SHOULDERS
SHIRT WITH PADDED SHOULDERS129.95 TRY
FLUID TOP WITH SLITS
                 FLUID TOP WITH SLITS  129.95 TRY
CHECKED BLOUSE
                   CHECKED BLOUSE  89.95 TRY
SAFARI SHIRT
                         SAFARI SHIRT79.95 TRY
SHIRT WITH COMBINATION BIB FRONT
SHIRT WITH COMBINATION BIB FRONT99.95 TRY
SHIRT WITH TUCKS AT THE BACK
           SHIRT WITH TUCKS AT THE BACK 99.95 TRY
CHECKED SHIRT
                   CHECKED SHIRT  99.95 TRY
BLOUSE WITH PATCH POCKETS
        BLOUSE WITH PATCH POCKET99.95 TRY
SHIRT WITH COLLAR
              SHIRT WITH COLLAR   129.95 TRY
CHECKED SHIRT WITH POCKET FLAPS
CHECKED SHIRT WITH POCKET FLAPS 99.95 TRY
TOP WITH CONTRASTING PIPING
New
TOP WITH CONTRASTING PIPING 99.95 TRY
BLOUSE WITH CONTRASTING POCKET FLAP
BLOUSE WITH CONTRASTING POCKET FLAP129.95 TR
STUDIO SILK LOOSE BLOUSE
            STUDIO SILK LOOSE BLOUSE 129.95 TRY
STRIPED BLOUSE WITH POCKET
STRIPED BLOUSE WITH POCKET 9.95 TRY
BLOUSE WITH COMBINATION COLLAR
    BLOUSE WITH COMBINATION COLLAR99.95 TRY
COMBINATION STRIPED TOP
            COMBINATION STRIPED TOP  99.95 TRY
                                       129.95 TRY
BLOUSE WITH PATCH POCKETS
            BLOUSE WITH PATCH POCKETS99.95 TRY
CHECKED SHIRT
                    CHECKED SHIRT  99.95 TRY
OVERSIZE SHIRT
New
               OVERSIZE SHIRT89.95 TRY
COMBINED FABRIC SHIRT
             COMBINED FABRIC SHIRT 29.95 TRY
New
99.95 TRY
PLEATED BLOUSE
PLEATED BLOUSE99.95 TRY
COMBINED STUDIO TOP
COMBINED STUDIO TOP129.95 TRY
ANIMAL PRINT BLOUSE
New
ANIMAL PRINT BLOUSE89.95 TRY
TOP WITH GREEN NECKLINE
              TOP WITH GREEN NECKLINE 99.95 TRY
STAR-PRINT BLOUSE
                        STAR-PRINT BLOUSE 89.95 TRY
BLOUSE WITH GATHERING
              BLOUSE WITH GATHERING99.95 TRY
CROPPED T-SHIRT                   
                                       69.95 TRY
BELTED JACQUARD TOP
             BELTED JACQUARD TOP 129.95 TRY
SHIRT WITH SEAM AT THE WAIST
SHIRT WITH SEAM AT THE WAIST 129.95 TRY
SILK V-NECK BLOUSE
                  SILK V-NECK BLOUSE 159.95 TRY
SAFARI SHIRT
                             SAFARI SHIRT79.95 TRY

COLORED SHIRT
New
COLORED SHIRT 89.95 TRY
COMBINED LACE BLOUSE
                    COMBINED LACE BLOUSE99.95 TRY
COMBINATION BLOUSE WITH LAPEL
COMBINATION BLOUSE WITH LAPEL 129.95 TRY
EMBROIDERED BLOUSE WITH EMBELLISHED COLLAR
EMBROIDERED BLOUSE WITH EMBELLISHED COLLAR 99.95 TRY
STUDIO PAJAMA-STYLE BLOUSE
STUDIO PAJAMA-STYLE BLOUSE 159.95 TRY
METALLIC TOP WITH ELASTIC WAIST
METALLIC TOP WITH ELASTIC WAIST   99.95 TRY
BLOUSE WITH FRONT FRILL
BLOUSE WITH FRONT FRILL 99.95 TRY
LACE BLOUSE WITH FAUX LEATHER PIPING
LACE BLOUSE WITH FAUX LEATHER PIPING 99.95 TRY
SHIRT WITH PATCH POCKET
SHIRT WITH PATCH POCKET 99.95 TRY
BLOUSE WITH FAUX LEATHER PIPING
BLOUSE WITH FAUX LEATHER PIPING     99.95 TRY
SILK CROSSOVER BLOUSE
SILK CROSSOVER BLOUSE                    129.95 TRY
BASIC TWILL SHIRT
                    89.95 TRY
APPLIQUÉ BLOUSE WITH GOLD NECKLINE
                                         99.95 TRY
ORIENTAL PRINT TUNIC
                  ORİENTAL PRİNT TUNİC 99.95 TRY
OVERSIZE BLOUSE
          OVERSİZE BLOUSE          99.95 TRY
POLO NECK SHIRT
                  POLO NECK SHİRT   99.95 TRY

 

      ZARA 2013 MEN SHİRT COLLECTİON


     SHIRT WITH PRINTED FRONT
                SHIRT WITH PRINTED FRONT  89.95 TRY
    POPLIN SHIRT WITH CLUB COLLAR
            POPLIN SHIRT WITH CLUB COLLAR 79.95 TRY
     EMBROIDERED SHIRT
                  EMBROIDERED SHIRT89.95 TRY
    STRUCTURED SHIRT
                           STRUCTURED SHIRT89.95 TRY
     SHIRT WITH PRINTED BACK
                     SHIRT WITH PRINTED BACK89.95 TRY
     JACQUARD SHIRT
                              JACQUARD SHIRT89.95 TRY
     PLAIN STRETCH SHIRT WITH SELVAGE EDGES
PLAIN STRETCH SHIRT WITH SELVAGE EDGES79.95 TRY
     OXFORD SHIRT
                                  OXFORD SHIRT89.95 TRY
     SHIRT WITH CONTRASTING CUFFS
               SHIRT WITH CONTRASTING CUFFS89.95 TRY
     POPLIN SHIRT
                                POPLIN SHIRT79.95 TRY
     POLKA DOT OXFORD SHIRT
                   POLKA DOT OXFORD SHIRT89.95 TRY
     STRUCTURED SHIRT WITH PIPED YOKE
        STRUCTURED SHIRT WITH PIPED YOKE 89.95 TRY
     MAO COLLAR SHIRT
                            MAO COLLAR SHIRT89.95 TRY
     SHIRT WITH GROSGRAIN RIBBON
             SHIRT WITH GROSGRAIN RIBBON89.95 TRY
      POPLIN SHIRT WITH CONTRASTING COLLAR
POPLIN SHIRT WITH CONTRASTING COLLAR79.95 TRY
     STRIPED SHIRT
                               STRIPED SHIRT89.95 TRY
     STRETCH SHIRT
                             STRETCH SHIRT89.95 TRY
     STRUCTURED SHIRT
                          STRUCTURED SHIRT89.95 TRY
    HORIZONTAL STRIPE SHIRT
      New
           HORIZONTAL STRIPE SHIRT 89.95 TRY
     STRIPED SHIRT
                          STRIPED SHIRT 89.95 TRY
     STRIPED SHIRT
                              STRIPED SHIRT  89.95 TRY
     PRINTED SHIRT
                               PRINTED SHIRT79.95 TRY
    SHIRT WITH DOUBLE MAO COLLAR
            SHIRT WITH DOUBLE MAO COLLAR89.95 TRY
     STRIPED SHIRT
                                STRIPED SHIRT89.95 TRY
     SHIRT WITH MICRO-PATTERN
               SHIRT WITH MICRO-PATTERN89.95 TRY
      STRUCTURED SHIRT
                          STRUCTURED SHIRT79.95 TRY
     SHIRT WITH WHITE COLLAR
                  SHIRT WITH WHITE COLLAR 89.95 TRY
     PLAIN STRUCTURED SHIRT
                 PLAIN STRUCTURED SHIRT 89.95 TRY
     SHIRT WITH WHITE COLLAR
            SHIRT WITH WHITE COLLAR 89.95 TRY

  • SHIRT WITH GROSGRAIN RIBBON
  • STRUCTURED SHIRT WITH GROSGRAIN RIBBON
  • GEOMETRIC PRINT SHIRT
  • TWILL SHIRT WITH CUFFLINKS
  • PLAIN POPLIN SHIRT
  • DENIM BUTTON-DOWN SHIRT
  • SHIRT WITH TUXEDO COLLAR
  • OXFORD SHIRT
    OXFORD SHIRT 89.95 TRY
  • DOBBY SHIRT
    DOBBY SHIRT 89.95 TRY
  • TWILL SHIRT
    TWILL SHIRT 89.95 TRY
  • BLUE BACKGROUND SHIRT
    New
    BLUE BACKGROUND SHIRT 89.95 TRY
  • BUTTON DOWN OXFORD SHIRT
  • PLAIN POPLIN SHIRT
  • STRUCTURED SHIRT WITH CONTRASTING COLORS
  • TWILL SHIRT
    TWILL SHIRT 89.95 TRY
  • JACQUARD SHIRT
    New
    JACQUARD SHIRT 89.95 TRY
  • GINGHAM CHECKED SHIRT
  • STRIPED DENIM SHIRT
    New
    STRIPED DENIM SHIRT 89.95 TRY
  • STRUCTURED SHIRT WITH CLUB COLLAR
  • POPLIN SHIRT
    POPLIN SHIRT 79.95 TRY
  • SHIRT WITH GROSGRAIN RIBBON
  • DENIM SHIRT WITH CHECKED YOKE
  • CAMUFLAJE DENIM SHIRT
  • WASHED DENIM SHIRT
  • DENIM SHIRT WITH YOKE AND POCKETS
  • SHIRT WITH DENIM YOKE
    New
    SHIRT WITH DENIM YOKE 89.95 TRY
  • FLORAL POPLIN SHIRT
    New
    FLORAL POPLIN SHIRT 79.95 TRY
  • POLKA DOT DENIM SHIRT
  • FIL-A-FIL SHIRT
    New
    FIL-A-FIL SHIRT 89.95 TRY
  • POLKA DOT OXFORD SHIRT
  • CHAMPION COLLAR SHIRT
  • STRIPED SHIRT
    STRIPED SHIRT 89.95 TRY
  • DYED POPLIN SHIRT
  • CONTRASTING STRIPED SHIRT
  • INDIGO SHIRT WITH CONTRASTING COLLAR
  • PRINTED DENIM SHIRT
  • STRUCTURED SHIRT WITH CONTRASTING COLORS
  • STRUCTURED SHIRT
    New
    STRUCTURED SHIRT 89.95 TRY
  • CHECKED SHIRT WITH MAO COLLAR AND GROSGRAIN RIBBON
  • DENIM SHIRT WITH ETHNIC PATTERN YOKE
  • SHIRT WITH CONTRASTING COLLAR
  • PRINTED SHIRT WITH CONTRASTING CUFFS AND COLLAR
  • T-SHIRT WITH RED RIBBON ON CUFFS AND COLLAR
  • DENIM SHIRT WITH CONTRASTING LINING
  • STRIPED SHIRT WITH ROUNDED WHITE COLLAR
  • PLAIN STRUCTURED SHIRT
  • CONTRASTING STRUCTURED SHIRT
  • CUFFED TWILL SHIRT
  • STRUCTURED SHIRT
    STRUCTURED SHIRT 89.95 TRY
  • STRETCH SHIRT
    STRETCH SHIRT 89.95 TRY
  • STRIPED SHIRT WITH CONTRASTING DETAIL
  • POPLIN SHIRT WITH CONTRASTING ELBOW PATCHES
  • PRINTED VOILE SHIRT
  • OXFORD SHIRT
    OXFORD SHIRT 89.95 TRY
  • POPLIN STRETCH SHIRT
  •       TWILL SHIRT
                                  TWILL SHIRT89.95 TRY





              DSQUARED2
    Dsquared2 Dsquared Shirt  in Blue for Men (ragtag) - Lyst
                                              DSQUARED2




    ALEXANDER MC QUEEN



                      Denim üzerine denim 2010 DOLCE GABBANA

    Gömlek seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar


    * İyi bir gömleğin en önemli özelliği bedene uyumudur.

    * Gömlek ne bol olmalı, ne de vücuda tam oturmalıdır.

    * İdeal gömlek manşeti ceketin altından iki santim görünecek tarzda olmalıdır.

    * İyi bir gömleği gösteren en önemli ayrıntı yakasıdır. Dikkati çeken ilk şey, yakanın giyilen takım elbiseyle ve kişinin yüz şekliyle uyumlu olmasıdır.

    * Kilolu kişiler, kumaş seçiminde düz ya da boyuna çizgili pötikareli kumaşları tercih etmelidirler.

    * Boynu kısa olanlar yüksek yaka gömlek tercih etmemeli, oyuntusu öne düşük küçük ve zarif yakalar yeğlemelidirler.

    * Yüzü geniş olanlar yaka formatı açık İtalyan yaka yerine, daha kapalı klasik yaka veya düğmeli yakaları tercih etmelidirler.

    * Uzun ve dar yüzlü erkekler yaka formatı açık yüksek klasik veya İtalyan yakayı tercih etmelidirler.



















                                     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder