What is FASHİON? “Amaç insanları değiştirmek değil, kim olduklarını kıyafetlerle anlatma fırsatı vermek” Dries Van Noten “Şıklık, üzerinizdeki kıyafetten çok, bir kişilik meselesidir.” Jean-Paul Gaultier “Stil ve moda arasındaki fark, kalitedir.” Giorgio Armani.'Moda geçer,STİL kalır.COCO CHANEL. Tasarım;konfor ile lüksü;pratik olan beğenileni dengeleyebilmektir.DONNA KARAN. “Elbise bir kadının vücudunun hatlarını takip etmeli, vücut elbisenin hatlarını değil.” Givenchy. “Tüm dünyada kadınlar benzer bir sebeple giyinir, diğer kadınları rahatsız etmek için.” Elsa Schiaparelli. 'Kötü zevki,zevksizliğe tercih ederim.JOHN GALLİANO.“Rahatlıkla, şıklık arasında bir seçim yapmam gerekse, rahatlıkla şıklığı seçerdim.” Florde APANAS. 'Bir kadına doğru ayakkabıyı verirseniz dünyaları bile fethedebilir.MANRİLYN MONROE.“Moda, sadece tahammül etmesi çok zor bir çeşit çirkinliktir, bu yüzden her 6 ayda bir değiştirmek zorundayız.” Oscar WİLDE. 'MODA silinir gider sadece Stil kalır.COCO CHANEL.“Bir kadının en çıplak hali, en iyi giyindiği halidir.”COCO CHANEL."Sadece çok akıllı kadınlar, sade bir stile sahip olmayı başarabilirler." Stendal.Modadan ayrılmayan bir kadın, kendine aşık olmuş bir kadındır. LA ROCHEFOUCAULD.

4 Mart 2013 Pazartesi

Ray-Ban





               Yıl 1929, ABD Hava Kuvvetleri’nde pilot olarak görev yapan Teğmen John A. Macready, bir balon uçuşunda görevlendirildi. Uçuş sırasında balon birden patladı ve araç irtifa kaybetmeye başladı. Patlama sonrası gözleri hasar gören Macready, sonraki uçuşlarında kullanmak üzere bir çeşit göz koruyucu materyal yapılmasını istedi. Böylelikle ünü tüm dünyaya yayılan ve günümüzde bir ikon haline gelen markanın doğuşunun da temelleri atılmış oldu: Ray-Ban

Güneş gözlüğü endüstrisinin akla gelen ilk markalarından Ray-Ban, şık ve eğilimleri yakalayan tasarımları ile 75. yılında adından söz ettirmeye devam ediyor. Marka kurulduğu günden bu yana pek çok ünlünün ve moda ikonunun da tercihi oldu.
Peki, Ray-Ban’in macerası nerede başladı? Marka oldukça ilgi çekici bir hikâyeye sahip. Aslında Ray-Ban, markanın çizgisini çağdaş bulan pek çok genç insanın tahmin edemeyeceği bir tarihte, 1937 yılında kuruldu. İlk Ray-Ban’in üretilmesi hikâyesi ise John Mac Cready adlı bir teğmen gözlerinde oluşan kalıcı hasara dayanıyor. Patlayarak irtifa kaybeden balonla kaza geçiren John Macready, gözlerinde oluşan rahatsızlık dolayısıyla uçuşlarında kullanmak üzere bir çeşit bir göz koruyucuya ihtiyaç duydu ve 1929’da kendisi için altın kaplamalı, parlamayı önleyen G15 lensleri kullanılarak Aviator stili bir çift güneş gözlüğü üretildi.
Sonrasında ise Baush ve Lomb şirketi, bu ürünün lisans haklarını satın alarak Ray-Ban ismiyle bir koleksiyon üretmeye başladı. Koleksiyon tamamlandığında, 1937 yılında, plastik Aviator model Ray-Ban ilk kez satışa sunuldu. Halk tarafından kısa sürede, ilgi çekici bir stil göstergesi olma onuruna layık görülen Ray-Ban, aynı yıl G15 lenslerinin patentini aldı ve marka ismi olarak tescillendi. İlk gözlükler şeffaf lensli, son derecede hafif metal çerçeveye sahip ve altın kaplamalı iki yeşil lensten oluşuyordu.
Bu özgün, kavisli , geniş gözlüğün esas amacı gözleri her açıdan güneşin zararlı etkilerinden koruyabilmekti. 1940 yılına gelindiğinde Ray-Ban, hava kuvvetlerindeki pilotlarının kullanımına açıldı. Bu tarihten itibaren Aviator model güneş gözlükleri ABD ordusunun diğer dallarında da oldukça popüler hala geldi. Özellikle 2. Dünya Savaşı sırasında General Douglas MacArthur’un, Filipinler’ de bir plaja yaptığı iniş sırasında, Ray-Ban gözlükleri ile görüntülenmesi, markanın popülerliğinin artmasında önemli bir rol oynadı.
Ray-Ban gözlüklerinin tarzı çok geçmeden moda dünyasının da dikkatini çekti ve Ray-Ban gözlükler önemli bir aksesuar olarak benimsenmeye başlandı.
1952 yılında marka, zamanla ikon haline gelecek Wayfarer modelini tanıttı. Wayfarer, klasik metal çerçeve modelini yıkarak, sert plastik çerçeveyi popüler hale getirdi. İlk başlarda erkek tüketiciler için piyasaya sürülen Wayfarer, kadınlar tarafından da ilgi görmeye başladı. Model kısa sürede dünyanın ve Ray-Ban’in en çok satılan modeli haline geldi . Elde ettiği bu başarıdan sonra Ray-Ban, güneş gözlüğü endüstrisinde lider marka olarak anılmaya başladı.
1960’lı yıllar Ray-Ban’in daha da popüler hale geldiği yıllardı. 1960 yılında tanıtılan gümüş çerçeveli gözlük modeli sadece, markanın ileride yapacaklarına ışık tutan küçük bir göstergeydi. Model zamanın kült filmlerinde dahi boy göstermeye başladı.
1961’de Breakfast at Tiffaniy’s filminde Wayferer modelini etkileyici oyuncu Audrey Hepburn kullandı. Diğer yandan marka Donny Brasco, Reservoir Dogs, Risky Business gibi filmlerde de görücüye çıktı.
 Bunlardan en unutulmazı ise Top Gun filminde Tom Cruise’un kullandığı Aviator model Ray-Ban idi.
1970’li yıllardaki disco çağı ve Dior ve Yves St. Laurent’in pazara girişi Ray-Ban’in popüleritesinin bir miktar azalmasına sebep oldu. 70’li yılların ortalarına gelindiğinde Ray-Ban, dönemden ilham aldığı “disco” gözlüklerini tanıttı. Ancak istediği popülerliği tam olarak yakalayamadı.
Ray-Ban, beyazperdede olduğu gibi moda sahnesinde ve ünlülerin dünyasında da kendisine yer buldu. Brad Pitt, Kate Moss, Alexa Chung, Nicole Ritchie, Sienna Miller, Natalie Portman, Demi Moore ve daha isimlerini sayamadığımız pek çok ünlü, markanın en sadık kullanıcıları arasında yer aldılar. Listeye ünlü müzik grupları ve müzisyenleri de eklemek mümkün. Rock’ n Roll ruhunu seven Madonna, Bob Dylan, David Bowie de sık sık Ray-Ban ile karşımıza çıkan ünlülerden. Michael Jackson, Brandon Flowers, Elvis Costello, Ricky Wilson , Bobby Gillespie gibi isimler de Ray-Ban’i tercih eden ünlülerden bazılarıdır.

Müziğin Ray-Ban markası için oldukça önemli bir yeri var öyle ki yeniden canlanan ve popüler hale gelen Wayfarer modeli, biraz da renkli dokunuşlarla yapılan değişiklilerle, Glastonbury ve V Festival gibi önemli müzik festivallerinde, sanki önceden kararlaştırılmış gibi, hem dinleyiciler hem de müzisyenler tarafından takılıyor.
1982 yılında çekilen The Blues Brothers filmi Ray-Ban markasını yeniden gündeme getirdi. John Belushi ve Dan Aykroyd neredeyse tüm film boyunca Ray-Ban’leri gözlerinden kesik etmemişlerdi. Marka aynı yıl başka filmler ve TV programları için 50 bin dolarlık bir anlaşma imzaladı. 1982-1987 yılları arasında Ray-Ban, tam 60 film ve televizyon programında rol almıştı.
1990’lı yıllar Ray-Ban’in popülaritesinin yeniden düşmeye başladığı yıllardı. 1999 yılına gelindiğinde ikonik marka Ray-Ban, Bausch & Lomb tarafından İtalyan Luxottica Grubu’na satıldı.
Ray-Ban 2007 yılında, Wayfarer modelini yeniden tasarladı. Artık modelin kırmızı, lacivert, Beyaz ve turkuaz renk seçeneklerini de bulmak mümkün. Ayrıca iki renkli çerçeveler de yine yeni dizaynlar arasında.

                         Scarlet Johanson
2008 yılı Ray-Ban için festival yılıydı. Ünlü müzik festivallerinde yer alan marka, buralarda belirlediği özel alanlarda DJ kabinine ev sahipliği yapacak alanlar oluşturdu. “Ray-Ban Odaları” adı verilen bu özel alanlarda son eğilimlerden eski ikonlara kadar çeşitli DJ performansları sergilendi. Marka, bu odaları aynı zamanda yeni ürünlerini sergileyebileceği bir vitrin olarak da kullandı. En yakın tarihte düzenlenen Isle of Wight Festivali’ nde aralarında Fearne Cotton, Nick Grimshaw, Jameela Jamil, Tim Burgess, Samantha Morton, The Prodigy, McFly, The Pixies ve Razorlight gibi isimlerin bulunduğu bir ünlü kitlesi, her biri tematik olan çok sayıda Ray-Ban odasında boy gösterdi.
Ray-Ban’ in markasına artı değer sağlayan diğer bir yönü ise bir yandan orijinal, retro modellerine sadık kalırken bir yandan da sürekli yenilik içinde olması. Ray-Ban son olarak pek çok ünlüde görebileceğiniz, üst kenarları renkli çerçeveli olan Clubmaster modeli tanıtıldı. Bu model Elle gibi önemli moda dergilerinde “göz atmanız gereken harika modellerden biri” tanımlamalarıyla yer buldu. Yüksek kaliteli materyallerin ve yenilikçi teknolojilerin kullanımı Ray-Ban’in gündeminden düşmeyen konular arasında ki marka ürünlerinde özel bir malzeme kullanıyor. Kalite ve dayanıklılık garantisinin sağlanması için ise üretilen ürünler sayısız test işleminden geçiyor.
Keskin bir görüşe izin verirken aynı zamanda gözün yapısını koruyan polarize edilmiş lensler, Ray-Ban’ in övündüğü diğer teknik özelliklerden bir diğeri. Karbon fiber yapısı ise Ray-Ban’ in hafif, sağlam, dayanıklı, esnek, ve bütün gün takılabilecek kadar rahat olmasını sağlıyor. Her gözlükte yüzde 100 UV koruması mevcut.
Sonuç olarak Ray-Ban, 1937 yılından beri çok uzun bir yoldan gelmiş olmasına rağmen hâlâ hareket halinde ve eğilimleri takip eden bir yapıya sahip. Öyle ki bu yapı, markanın çekirdek prensiplerinden birini oluşturuyor. Aradan geçen yıllar boyunca marka zaman zaman popülerliğini yitirse de asla unutulmadı. Ray-Ban halen tüketicilerin; moda, sinema ve müzik dünyasının önde gelen isimlerinin ilk tercihlerinden.
Bu yıl 75. yılını kutlayan Ray-Ban, iş ve politika dünyasının önde gelen isimlerinin yanında, renkli, farklı ve popüler tasarımlarıyla genç tüketicilere de hitap etmekte. Bu kitle Ray-Ban’i kimliklerini yansıtan, statü göstergesi bir ürün olarak kullanıyor. Bugün pek çok model ve rengiyle Ray-Ban, marka tarihini ve başarılarını daha uzun yıllar devam ettirecek gibi gözüküyor.


 Hayden Christensen!
                                             HAYDEN CHRİSTENSEN
Mama Mia star Dominic Cooper in black Wayfarers.
                                              DOMİNİC COOPER
We think Johnny Depp sleeps with his sunglasses on because he is always wearing them! But we like it!
                                           JONNY DEEP
 Matthew McConaughey!
                                            Matthew McConaughey
Bad boy John Mayer flirts under his sunglasses.
                                                         John Mayer
Even the youngest, like Justin Bieber, likes them!
                                                 Justin BİEBER


                                                            KESHA

                                                   Rachel Bilson

                                             Moe Jackson


                                                        Minka Kelly









                                                        Zoe SALDANA


                                                      Bar RAFAELİ



                                            CHRİSTİAN BALE



                                                      Hilary DUFF

                                                      Nina DOBREV

















                                                     Olivia Wilde

                                                          Rachel Bİlson


                                                Mollie KİNG

                                                         Bar RAFAELİ

                                              Natalie PORTMAN

                                                 Ex-Pussycat Doll Jessica Sutta


                                       Emma Wills



                                           Taylor  SWİFT

                                 Avril LAVİGNE



                                              Lindsay LOHAN

                                                  Diane KRUGER









                                        TOM CRUİSE











3 yorum:

  1. merb bu siteden rayban gözlük almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz? http://www.maslakoutlet.com/rayban-gunes-gozluk-modelleri.php fiyatları uygun geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Söylediğiniz site ile ilgili olarak ne bir yargım ne de bir önyargım var. Yardımcı olamadığım için üzgünüm :(

      Sil