What is FASHİON? “Amaç insanları değiştirmek değil, kim olduklarını kıyafetlerle anlatma fırsatı vermek” Dries Van Noten “Şıklık, üzerinizdeki kıyafetten çok, bir kişilik meselesidir.” Jean-Paul Gaultier “Stil ve moda arasındaki fark, kalitedir.” Giorgio Armani.'Moda geçer,STİL kalır.COCO CHANEL. Tasarım;konfor ile lüksü;pratik olan beğenileni dengeleyebilmektir.DONNA KARAN. “Elbise bir kadının vücudunun hatlarını takip etmeli, vücut elbisenin hatlarını değil.” Givenchy. “Tüm dünyada kadınlar benzer bir sebeple giyinir, diğer kadınları rahatsız etmek için.” Elsa Schiaparelli. 'Kötü zevki,zevksizliğe tercih ederim.JOHN GALLİANO.“Rahatlıkla, şıklık arasında bir seçim yapmam gerekse, rahatlıkla şıklığı seçerdim.” Florde APANAS. 'Bir kadına doğru ayakkabıyı verirseniz dünyaları bile fethedebilir.MANRİLYN MONROE.“Moda, sadece tahammül etmesi çok zor bir çeşit çirkinliktir, bu yüzden her 6 ayda bir değiştirmek zorundayız.” Oscar WİLDE. 'MODA silinir gider sadece Stil kalır.COCO CHANEL.“Bir kadının en çıplak hali, en iyi giyindiği halidir.”COCO CHANEL."Sadece çok akıllı kadınlar, sade bir stile sahip olmayı başarabilirler." Stendal.Modadan ayrılmayan bir kadın, kendine aşık olmuş bir kadındır. LA ROCHEFOUCAULD.

11 Mart 2013 Pazartesi

CHANEL 2.55 FLAP BAG

          Chanel,çıkış yılı olan 1995 yılının 2.ayında satışa çıkan bu çanta ilk askılı çanta olma özelliğine sahip. Chanel’in hayatını bir yetimhanede geçirmiş olması bu çantanın tasarımında oldukça etkili olmuş. Çantanın sapındaki zincir yetimhanedeki bakıcıların anahtarları zincirle bellerine bağlamasından esinlenilmiş. Şarap rengi astar ise yetimhanede ki çocukların giydiği rengi çağrıştırıyordu. Kapitone derisinin görüntüsü de jokeylerin giydiği paltolardan esinlenilmişti. Chanel 2.55 hâlâ tam bir klasik.





        Coco 2.55 büküm kilit bir tasarım içine Chanel evinin tanıdık logusu iliştirilmiş.






        1990 yıllardan itibaren gerçek chanel 2.55 seri numaralara göre üretilmektedir.

































                                 DİANE KRUGER




1983’de Chanel’i devralan Karl Lagerfeld şubat 2005’de 2.55’i tekrar tasarladı. Bugün yeni yorum Chanel 2.55’lerin askısı ve kilidi daha farklı. Yeni CC tasarımlı kilit ve deri altın zincir karşımı askı Karl Lagerfeld’e ait



                                    Bir KARL LAGERFELD TASARIMI




                               BLAKE LİVELY

                   Chanel'i bir maestro gibi yönetiyor bu çılgın yaratıcı deha insan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder