What is FASHİON? “Amaç insanları değiştirmek değil, kim olduklarını kıyafetlerle anlatma fırsatı vermek” Dries Van Noten “Şıklık, üzerinizdeki kıyafetten çok, bir kişilik meselesidir.” Jean-Paul Gaultier “Stil ve moda arasındaki fark, kalitedir.” Giorgio Armani.'Moda geçer,STİL kalır.COCO CHANEL. Tasarım;konfor ile lüksü;pratik olan beğenileni dengeleyebilmektir.DONNA KARAN. “Elbise bir kadının vücudunun hatlarını takip etmeli, vücut elbisenin hatlarını değil.” Givenchy. “Tüm dünyada kadınlar benzer bir sebeple giyinir, diğer kadınları rahatsız etmek için.” Elsa Schiaparelli. 'Kötü zevki,zevksizliğe tercih ederim.JOHN GALLİANO.“Rahatlıkla, şıklık arasında bir seçim yapmam gerekse, rahatlıkla şıklığı seçerdim.” Florde APANAS. 'Bir kadına doğru ayakkabıyı verirseniz dünyaları bile fethedebilir.MANRİLYN MONROE.“Moda, sadece tahammül etmesi çok zor bir çeşit çirkinliktir, bu yüzden her 6 ayda bir değiştirmek zorundayız.” Oscar WİLDE. 'MODA silinir gider sadece Stil kalır.COCO CHANEL.“Bir kadının en çıplak hali, en iyi giyindiği halidir.”COCO CHANEL."Sadece çok akıllı kadınlar, sade bir stile sahip olmayı başarabilirler." Stendal.Modadan ayrılmayan bir kadın, kendine aşık olmuş bir kadındır. LA ROCHEFOUCAULD.

7 Mart 2013 Perşembe

Elie Saab

Elie SAAB, 4 Temmuz 1964 lübnan doğumlu.Bazen 'ES'  adıyla bilinen Ortadoğunun 'Versace' olarak anılan moda tasarımcısı.

Saab kendi kendini yetiştiren bir modacı.Çocuk yaşta iken dikiş dikmeye başladı.Kumaşa olan ilgisi daha küçük yaşlardayken kendini gösterdi.
 Kronoloji
1981’de Paris’e moda üzerine eğitim görmek için gelmiş.1982’de de kendi atölyesini açmış.
1997’de sadece italyan modacıların alındığı Italian Camera Nazionale della Moda’ya üye kabul edildi.Bu klüpteki İtalyan olmayan tek modacı.
1997’de Lübnan dışında Roma’da ilk koleksiyonunu modaseverlere sundu.
1998’de Monaco’da Prenses Stephanie’nin katıldığı bir defilede moda showuna katıldı.


Asıl şöhretini Halle Berry’nin Oscar kazandığı gecede kazandı.2002 senesinde. Berry’nin elbisesi Elie Saab imzalı.Berry 2003 Oscar törenine de Saab imzalı bir elbise ile katıldı.
2003 senesinde Paris Chambre Syndicale de la Haute Couture’e davet edildi.Paris’teki ilk hazır giyim koleksiyonu 2006 senesinde hayata geçti.
Beirut,Paris ve Londra’da butikleri bulunmaktadır.
Saab hayranları arasında Beyonce,Aishwarya Rai,Anna Kendrick,Christina Aguilera,Catherine Zeta-Jones,Urdun Kralicesi Rania,Angelina Jolie and Isvec Prensesi Victoria bulunmaktadır.
Elie Saab 1990 senesinden beri evlidir ve çocukları vardır.Hayvansever olan Saab’ın köpekleri vardır.
Lübnan’daki savaşı 17 sene boyunca tüm derinliği ile hisseden Saab ülkesine ayrı bir bağlılık ve hassasiyet göstermektedir.
Elie Saab 2003 senesinde BMW X serisinin iç tasarımını yapmıştır.
2004 senesinde Johnnie Walker’ın “Keep Walking” sloganı ile reklam sektörüne adım atmış ve Elie Saab’ın Yolculugu adı altında reklama imza atmıştır.
2009 senesinde Shiseido ile Elie Saab isminin yeraldıgı 10 senelik parfüm ve kozmetik anlaşması yapmıştır.
2010 senesinde Elie Saab imzalı 3 mega yatın tasarımı konusunda Weyves International ile el sıkısan Saab’ın tasarladıgı ilk yat Oceanco tarafından insa edilen ES 117’dir.Bu yat Abu Dhabi yat showunda yer almıstır.
.

                                                       

kim-kardashian-2012-amfar-cinema-against-aids-2012-cannes-film-festival-hotel-du-cap-1


                   
                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder