What is FASHİON? “Amaç insanları değiştirmek değil, kim olduklarını kıyafetlerle anlatma fırsatı vermek” Dries Van Noten “Şıklık, üzerinizdeki kıyafetten çok, bir kişilik meselesidir.” Jean-Paul Gaultier “Stil ve moda arasındaki fark, kalitedir.” Giorgio Armani.'Moda geçer,STİL kalır.COCO CHANEL. Tasarım;konfor ile lüksü;pratik olan beğenileni dengeleyebilmektir.DONNA KARAN. “Elbise bir kadının vücudunun hatlarını takip etmeli, vücut elbisenin hatlarını değil.” Givenchy. “Tüm dünyada kadınlar benzer bir sebeple giyinir, diğer kadınları rahatsız etmek için.” Elsa Schiaparelli. 'Kötü zevki,zevksizliğe tercih ederim.JOHN GALLİANO.“Rahatlıkla, şıklık arasında bir seçim yapmam gerekse, rahatlıkla şıklığı seçerdim.” Florde APANAS. 'Bir kadına doğru ayakkabıyı verirseniz dünyaları bile fethedebilir.MANRİLYN MONROE.“Moda, sadece tahammül etmesi çok zor bir çeşit çirkinliktir, bu yüzden her 6 ayda bir değiştirmek zorundayız.” Oscar WİLDE. 'MODA silinir gider sadece Stil kalır.COCO CHANEL.“Bir kadının en çıplak hali, en iyi giyindiği halidir.”COCO CHANEL."Sadece çok akıllı kadınlar, sade bir stile sahip olmayı başarabilirler." Stendal.Modadan ayrılmayan bir kadın, kendine aşık olmuş bir kadındır. LA ROCHEFOUCAULD.

4 Mart 2013 Pazartesi

Dolce&Gabbana

         


 1985 yılından beri moda dünyasının içinde olan iki tasarımcının markası Dolce &Gabbana, kıyafet tasarımları ve aksesuarlarıyla modanın limitlerini zorluyor. İşte muhteşem ikilinin moda öyküsü…
Dolce & Gabbana. Sıradışı bir marka. Kadın vücudunu çok iyi tanıyor. İddialı. Kimi zaman limitleri zorluyor ama marka her zaman seksi ve feminen çizgisini koruyor. Her sezon koleksiyonlarında etkileyici ve
birbirinden özel tasarımlar var. İki çok yetenekli imzanın ortak çalışmasıyla yaratılan bir marka. Bu kişiler, Dolce & Gabbana markasının tasarımcıları Domenico Dolce ve Stefano Gabbana.

Her ikisinin soyadından doğan marka, 1985 yılında kuruldu. Kurulduğu yıldan bu yana başarı grafiğini yakalamayı başaran Dolce & Gabbana, dünya modasına farklı bir soluk getirdi. Hatta çoğu marka, Dolce & Gabbana’nın on senede kazandığı popülariteyi neredeyse yüzyıllar boyunca zor kazanıyor. İki tasarımcı da özgür, kendine güvenen ve güçlü kadın figürünün savunucularından. Kadınları nasıl tanımladıkları ve nasıl gördükleri zaten tasarımlarına yansıyor.Marka, tasarımlarıyla sofistike, seksi ve saygın kadın imajını yaratırken, doğal güzelliğe de vurgular yapıyor. Hayal gücünü ve yaratıcılığı kullanarak, modanın limitlerini zorluyor ve bu özellikler Dolce & Gabbana’yı yansıtıyor. Dolce & Gabbana’nın,moda tasarım sektörüne orijinal ve benzersiz yaklaşımı, onlara sayısız ödülün yanı sıra dünya çapında her alanda büyük bir popülerlik kazandırdı. Ünlü marka, kadın, erkek ve çocuklar için ayakkabı, çanta, takı ve kıyafet üretiyor. Dolce & Gabbana’nın D&G adı altında daha genç tasarımların bulunduğu altmarkası da var.
ÜNLÜLER VAZGEÇEMİYOR
Dolce & Gabbana’nın şık ve klas tasarımları başarılı ve cesur kadınlarla birebir özdeşleşti. Jessica Simpson ve Jessica Alba gibi stil sahibi, seksi ve şık ünlüler,markanın tasarımlarıyla kendinlerini buldular. Ayrıca Victoria ve David Beckham, Jennifer Lopez,Madonna, Naomi Camphel ile Kate Hudson damarkanın sıkı takipçileri arasında.
KORSAJ, LEOPAR, İPEK
Markanın korsaj elbiseleri, leopar desenleri, seksi ipekleri ve üç parçadan oluşan takım elbiseleri, stilini ve imzasını taşıyan parçalar arasında.
DOLCE&GABBANA’YAGÖRE:
“Kimse çekiciliğe, cazibeye sınırlama koyamaz. Seksapel, ayrıntılarla siyah düz bir elbisede veya düğmeli bir bluzda kendini gösterebilir”.
DOLCE&GABBANA KRONOLOJİSİ
- Markanın yaratıcılarından ünlümodacı Domenico Dolce 1958 yılında Sicilya’daki küçük bir köyde dünyaya geldi. Stefano Gabbana ise 1962′de Venedik’te doğdu. Dolce, Sicilya’da moda tasarımı okudu ve ailesinin küçük terzi atölyesinde çalıştı. Gabbana ise grafik tasarımı okudu.
- Domenico Dolce ve Stefano Gabbana 1980 yılında tanıştı.
- İkili, 1982 yılında markanın ismini Dolce&Gabbana olarak kararlaştırdı.
- Aynı yıl Milan’daki bir atölyede asistanlık yaparken, bir yandan da freelance olarak dışarıya tasarım yapmaya başladılar.
- 1986 yılında tanıttıkları ilk koleksiyonları uluslararasımoda sektöründen övgü aldı.
- İlk butiklerini 1989 yılında Japonya’da açtılar.
- 1990 yılında ilk erkek koleksiyonunu tanıttılar ve aynı yıl kadın tasarımlarıyla ilk defa Milan’da açtıkları butikte bir araya getirdiler.
- 1992 yılında tasarımlara kravat, fular, parfüm ve aksesuar da eklenmeye başlandı.
- Onuncu senesindemarkanın, Dolce & Gabbana adlı kitabı yayınlandı. Kitapta ikilinin hayat hikayeleri,moda serüvenleri ve fotoğraf sanatçılarının çektiği fotoğrafları bulunuyor.

                                                                             Gazete Habertürk - Ht Magazin - Esra Çoruh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder